Til toppen

XL Bygg Sørlandsparken


I det nye bygget til XL BYGG i Sørlandsparken ble det fått installert belysningsutstyr med full fleksibilitet gjennom å montere grunnbelysning og effektbelysing på 3-tenningskinnner. Løsningen er effektiv å montere, samtidig som butikken selv kan flytte på både spotter og grunnbelysning.

Kombinasjonen av den lineæare armaturen Nano-X (grunnbelysning) og spotten Vali (effektbelysing) sørger for godt lys i butikken:

XL Bygg

XL ByggXL Bygg


Hvorfor er det viktig å kunne flytte på grunnbelysningen?

Effektbelysning skal tilføre en økt belysningseffekt, eller skape det man kaller et samspill mellom lys og skygge for å fremheve de produkter som butikken ønsker å ha fokus på. Er grunnbelysningen for sterk i det miljøet man skal ha effektbelysning på, må man ha betydelig mer effektbelysning installert for å kunne skape denne effekten. Ved å flytte grunnbelysningen, vil man klare seg med færre effektspotter.
 

XL ByggXL Bygg

XL Bygg XL Bygg


Listelager: Tytan 2:
 

XL Bygg


På lageret er Megal nedhengt i kjetting eller wire. Megal gir et meget godt lys ved store takøyder:
 

XL Bygg

XL ByggXL Bygg

XL ByggXL Bygg


Toalett: Baleva
Møterom: Poseidon III.
 

XL ByggXL Bygg


Produkter brukt i dette prosjektet:

Vali

Vali er en spot med god kombinasjon av design og funksjonalitet. Reflektorvalg: 21°, 28°, 40° og 63°, hvorav 28° er standard. Fargegjengivelse er CRI>90. Farger: hvit og sort. Tilleggsutstyr: blendigsring, bikuberaster og satin diffuser. Spesialvarianter som 3500K, Fruit, Vegetables og Meat fås på forespørsel.

Nano-X

Lineær armatur for trefaseskinner. Mikroprismatisk deksel gir lav blending. Er godt egnet som butikkbelysning. Leveres med 2 stk. GA69 Global-adaptere.

Megal

Megal kan henges direkte i tak eller nedpendles. Standard IP65. Leveres med Wieland-tilkobling. Erstatter konvensjonelle damplampearmaturer. Bruksområder: produksjonshaller, sportshaller og andre rom med store takhøyder. Kan skaffes i 3 forskjellige størrelser. Andre lysfarger og lumenverdier på forespørsel.

Tytan 2

Tett og robust industriarmatur med IP66, 5-polt gjennomgangskobling, klips og braketter i rustfritt stål. Armaturkroppen er laget av polykarbonat for å sikre en høy slagfasthet; IK09. Effektiviteten (lumen/W) er blant markedets beste. Gir et godt, behagelig lys med lav blending. Montasje kan gjøres på forskjellige måter; direkte i tak, nedhengt eller på skråbraketter på vegg. På forespørsel: DALI, sensor og Tunable White. Tytan-familien dekker et bredt bruksområde innenfor industri.

Ønsker du å vite mer om prosjektet og belysningsløsningene?
Kontakt oss!