Til toppen

Om Lyskomponenter


Lyskomponenter AS ble etablert i 1991 med mål om å bli ledende innen reservedeler til alt som lyser. Siden den gang har selskapet utviklet seg til å bli en totalleverandør innen belysning.Startet som familiebedrift

Lyskomponenter ble startet i et trangt lokale på til sammen 34 m², der lageret utgjorde 20 m² av arealet. Vår første reservedelskatalog bestod av 12 sider i sort-hvitt.

Firmaet ble startet som en familiebedrift hvor alle bidro med det de kunne. Pappa Nils hadde belysningskompetanse fra IFA Electric (Glamox), mamma Ragnhild tok seg av regnskap og kontor, eldstemann Nils Erik bidro med data- og elektrokunnskap, Øyvind med regnskap- og revisorhjelp – og til slutt, minstemann Yngvar på salg og markedsføring.

Utstillingsvinduet i Rådhusgata 49, Lyskomponenters første lokale

1991: Utstillingsvinduet i Rådhusgata 49, Lyskomponenters første lokale.Veien mot komplett belysningsleverandør

Vårt sortiment på reservedeler har utviklet seg i takt med tiden. Etter hvert som elektroniske reaktorer ble mer vanlig i lysrørarmaturer, ble dette også en del av sortimentet som reservedeler. Og slik har reservedelssortimentet økt i bredde og dybde gjennom årene. Derfor er det også helt naturlig at vi har utvidet sortimentet med et bredt spekter av komponenter til LED-belysning. I den nyeste reservedelskatalogen har vi også tatt med oss et stort sortiment for styring og regulering av belysningen. For oss som har drevet med belysning hele vårt liv, er jo dette selve kjernen: å bruke belysningen riktig og blendingsfritt.

Sortimentet for styring og regulering er i all hovedsak fra vårt egenutviklede merke, SLC.

 

Lyskomponenters første katalog med reservedeler fra 1991

Lyskomponenters første katalog med reservedeler fra 1991. Denne var på 12 sider.


Fra den lille reservedelen til komplett belysning

De siste 10 årene er vi blitt en mer og mer komplett leverandør av belysning. Produktutvalget vårt strekker seg i dag fra den lille reservedelen til komplett belysning som løfter ethvert byggeprosjekt. Vi prosjekterer og leverer komplette belysningsløsninger til blant annet nærings- og industri- bygg, leilighetsbygg, butikker, offentlige bygg, boliger og utendørsanlegg.

Vårt fokus er alltid kvalitet, kunnskap og riktige løsninger. Vi er stolte av å ha så mange dyktige medarbeidere som er glade for å delta i og skape en effektiv, lønnsom og forutsigbar hverdag for våre kunder.

Med vår kompetanse på laget kan du være trygg på at du får den beste servicen og de riktige løsningene til ditt prosjekt!

 

Smørbukk-karamellene har fulgt pakkene fra Lyskomponenter i over 30 år

Smørbukk-karamellene har fulgt pakkene fra Lyskomponenter i over 30 år – nå er det blitt en tradisjon som skal fortsette.


En del av The Light Group

Lyskomponenter er i dag en del av konsernet The Light Group (TLG), og SLC er merkenavnet som TLG selger og distribuerer til nesten 30 land.

Konsernet vårt har vokst til å bli i underkant av 50 engasjerte medarbeidere, hvor alle er dedikerte til sine spesialfelt. Totalt i konsernet produserer vi i overkant av 2000 egne artikler, både innen LED- belysning og styring og regulering av belysning.

 

Yngvar Rønning, CEO TLG

Yngvar Rønning, Konsernsjef i TLG.

Hele det norske sortimentet vårt kan sees her på hjemmesiden. Vårt internasjonale sortiment finnes på www.tlg.no.

The Light Group logo


Nytt signalbygg på 4 500 m²


Våren 2022 flytter vi inn i vårt nye logistikk- og kontorbygg på Mjåvann, like utenfor Kristiansand.
Bygget vil bli i overkant av 4 500 m² og signaliserer vår kontinuerlige optimisme og tro på våre kunder, som vi fortsatt ønsker å være den foretrukne belysningsleverandøren for.

11. oktober var ansatte hos Lyskomponenter og The Light Group på befaring på byggeplassen.
 

Dette blir et fantatisk flott bygg og vi gleder oss til å flytte inn i nye, freshe lokaler.
Ikke minst vil lageret bli betraktelig utvidet og oppgradert, noe som gjør at vi kan yte enda bedre service for våre kunder.