Til toppen

Porsche Center OsloDa Norges største Porsche Center skulle oppgraderes i 2020, valgte de belysning fra Lyskomponenter AS. Senteret ligger sentralt plassert på Ryen med over 6000 m2 fylt av entusiasme, stolthet og landets største Porsche-utvalg.


Diagnostikkhall, Porsche Center Oslo

Diagnostikkhall, Porsche Center Oslo

Diagnostikkhall, Porsche Center Oslo

Diagnostikkhall ^

I diagnostikkhallen er det montert lineær belysning som er nedsenket med wire. På denne måten omkranser belysningen bilen som står på bukken, og gir et godt og jevnt lys fra alle vinkler. Direktemontert i tak er det benyttet rektangulære LED-paneler med ramme for utenpåliggende montasje.

Lysfarge: 4000K // Avdekning: Mikroprismatisk // Lysnivå: 1000 lux

Produktvalg:
Lipo60 nedhengt // Poseidon III 300x1200 med utenpåliggende ramme


Porsche Center Oslo - utleveringhall med belysning over bilen

Showroom ^

Porsche Center Oslo har store salgsflater med spotter montert i 3-tenningskinner med DALI. I noen områder har vi tilført det lille ekstra for å få ønsket fokus og presentere bilene på best mulig måte. Lysinstallasjonen simulerer dagslys ved bruk av Tunable White, som gjør det mulig å justere lysfarge fra meget varmt lys på 1800K til det kaldeste på 6500K. Den rektangulære armaturen gir også en visuell effekt som tiltrekker oppmerksomhet.

Lysfarge: 1800-6500K (TW) // CRI/Ra: 90 // Avdekning: Mikroprismatisk/direkte // Lysnivå: 1500 lux

Produktvalg:
Lipo60 i Tunable White // Krios P spotter i DALI 3-tenningsskinner


Showroom og bilhall, Porsche Center Oslo

Showroom og bilhall, Porsche Center Oslo

Showroom og bilhall, Porsche Center Oslo

Showroom og bilhall, Porsche Center Oslo

Showroom ^

I showroomet er det kjøretøyene som skal være i fokus. Bilene skal vises fra sin beste side uansett vinkel og lysmengde. For å realisere dette er det benyttet Krios P-spotter i 3-tenningsskinner og med kundespesifisert RAL-farge. Slik unngår man at belysningen tar fokus fra bilene. Armaturene holder høy kvalitet og er enkle i bruk, noe som er spesielt viktig når belysningen må justeres enkeltvis for hver unike bil.

Lysfarge: 4000K // Avdekning: Direkte // Lysnivå: 750 lux

Produktvalg: Krios P spotter i DALI tretenningsskinne


Utleveringshall og sosial sone på Porsche Center Oslo

Utleveringshall og sosial sone på Porsche Center Oslo

Utleveringshall og sosial sone på Porsche Center Oslo

Utleveringshall og sosial sone på Porsche Center Oslo

Utleveringshall og sosial sone på Porsche Center Oslo

Utleveringshaller ^

Når et kjøretøy er solgt og skal overleveres til ny eier, foregår dette i egne overleveringshaller. Her er det benyttet samme armaturtype som i showroomet, men lysmengden er justert til et behagelig og funksjonelt nivå for å skape en best mulig opplevelse for kunden.

Lysfarge: 4000K og 1800-6500K (TW) // CRI/Ra: 80 // Avdekning: Mikroprismatisk/direkte // Lysnivå: 750 lux

Produktvalg:
Indi - pendel med opp-/nedlys // Krios P spotter i DALI 3-tenningsskinne // Lipo60 i Tunable White - rekkemontert armatur satt sammen i en rektangulær form.


Kontorer på Porsche Center Oslo

Kontor og fellesområder ^

Nøkkelen til gode fellesarealer er å skape et rolig og balansert miljø i en ellers hektisk arbeidshverdag. I kontorlandskapet hos Porsche Center Oslo er det benyttet en kombinasjon av ulike armaturer. Et element som skiller seg spesielt ut er den flotte Indi-armaturen i taket. Vanligvis pendles denne ned fra større takhøyder, mens den i dette prosjektet er montert nokså tett på taket. For å skape en rød tråd gjennom hele bygget er fellesarealene også supplert med belysningsløsninger som er benyttet i øvrige rom.

Lysfarge: 4000K // Avdekning: Opal/direkte // Lysnivå: 400 lux

Produktvalg:
Ture downlight // I gang: Indi - pendel med opp-/nedlys // Krios P spotter i DALI tretenningsskinne


Møterom på Porsche Center Oslo

Møterom ^

På møterommet er det benyttet lyskilder som er godt inntrukket. Denne armaturen egner seg spesielt for bygg med lav innbyggingshøyde og rom med krav til lav blending. Ture-armaturen kan leveres i hvit eller sort farge, og med en rekke ulike lumenpakker. På denne måten oppnår man akkurat den lysmengden man trenger, samtidig som man beholder det gjennomgående designet.

Lysfarge: 4000K // Avdekning: Direkte // Lysnivå: 750 lux

Produktvalg: Ture downlight


UteområderLadestasjon, fasade- og utendørsbelysning

Ved valg av utendørsbelysning var det flere viktige faktorer å ta i betraktning. Byggets store glassfasader, grense til E6 og behov for belysning skapte en spennende utfordring. I godt samspill med GK Elektro og våre produsenter kom vi frem til en balansert løsning med korrekt linseoptikk i belysningen. Linseoptikk var her en avgjørende faktor for redusert blending.

Prosjektering av ladestasjon

Til ladestasjonen ble det valgt Vekter-armatur i pullert-versjon med asymmetrisk linseoptikk, i samme serie som på resten av bygget. Dette gir et godt og funksjonelt lys, samtidig som man unngår for mye blending for dem som skal benytte ladestasjonen.

Produktvalg:
Vekter lyskaster på fasade // Vekter pullert ved ladestasjonsområde


I forprosjektet laget vi en presentasjon i Relux av uteområdet.Om prosjektet

– Etter flere år i Lyskomponenter har jeg fått arbeide med mange store prosjekter, men det var spesielt spennende å få jobbe med dette prosjektet sammen med Porsche sentralt og GK Elektro, forteller prosjektleder Anders Heien.

Prosjektet for Porsche Central Oslo var et større rehabiliteringsprosjekt med føringer for et nybygg. Lyskomponenter AS har dokumentert med beregninger og videovisualiseringer i forkant av leveranse. I etterkant av montasje har vi også vært på befaring og sett belysningen i praksis. Dette er et viktig ledd i vår kvalitetssikring for å sørge for at kunden får det ønskede resultatet.

Anders Heien
Prosjektleder, Lyskomponenter


Produkter brukt:

 

Indi pendel

Indi-serien har et spennende design og fremstår som minimalistisk og enkel. Armaturserien er energieffektiv og leveres med wire og kabel. Egnet for bl.a. forretnings- og administrative lokaler, korridorer, hoteller, kulturelle fasiliteter og husholdninger. Leveres i fargene sort, alugrå og hvit. Som opsjon kan den leveres i spesialfolier og andre farger.

Ture downlighthus

Downlight-hus designet med lav byggehøyde og reflektorteknologi som gir lave blendingstall. Drivervalg påvirker lumen. Bestilles separat.

Lipo60 Utenpåliggende Rekkemontert hjørne

Lipo60 hjørnearmatur for montering utenpåliggende/nedhengt/innfelt. Hvit og sort farge som standard. Alufarge på forespørsel.

Lipo60 Utenpåliggende Rekkemontert

Lipo60 - utenpåliggende/nedhengt/innfelt rekkemontert armatur i flere forskjellige lengder, opptil 2,2 meter (lengre lengder på forespørsel). Hvit og sort farge som standard. Alufarge på forespørsel.

Global tretenningsskinner DALI

Skreddersy lengden på DALI tretenningsskinner. Velg lengde og farge.

Vekter veggarmatur

Vekter er en rik armaturfamilie bestående av tre typer veggarmaturer i to forskjellige størrelser. Vekter kan også fås som mastelys; enkel, dobbel eller fire montert på samme mast.

Rundo tak-/veggarmatur

Rundo er en sirkulær armatur laget av høykvalitets lakkert aluminium. Armaturen har en andel av indirekte lys, i tillegg til direkte lys, som gir et interessant og mykt lysbilde. Den monteres enten direkte i tak eller på vegg. Kan pendles ved kjøp av nedhengssett.

Baris kontorarmatur

Nedhengt pendel som er veldig godt egnet som arbeidsplassbelysning. Armaturen har et stilrent uttrykk. Armaturen har opp- og nedlys med fordeling 40% opp og 60% ned. Mikroprismatisk optikk for å ivareta blendingskrav. Lakkert med pulverlakk som gir en fin matt finish. Leveres komplett med kabel og opphengswire.

 I tillegg ble det brukt produkter som ikke finnes på nettsiden; spotten Krios P og Vekter på mast.

Ønsker du å vite mer om prosjektet og belysningsløsningene?
Kontakt oss!


Installatør: GK Elektro AS Avd. Oslo