Til toppen

Belysning i katolsk kirke


Belysning i katolsk kirke

St. Johannes Døperens kirke i Sandefjord er et bemerkelsesverdig landemerke.
Denne historiske kirken ble opprinnelig oppført i 1916-1918 i jugendstil av metodistene og har nylig gjennomgått en omfattende renovering.

Vi i Lyskomponenter er stolte av at vår løsning ble valgt som den beste og at vi fikk muligheten til å levere belysningen til denne flotte historiske kirken.


Om St. Johannes Døperens kirke

Kirken ble innviet 5. mars 1918 og tjente som sognekirke for metodistene i byen i nesten 98 år. I 2008 ble den solgt til den katolske kirke. Som et ikonisk monument har kirken en rik historie og har alltid vært et sentrum for tro og samfunn.
Renoveringen

Renoveringsprosessen inkluderte en total utskifting av det indre i bygningen. Blant flere tilbydende selskaper, ble vi valgt for å ha levert det beste belysningsforslaget for kirken.
Belysningsdesignet

Med respekt for historien og kirken utformet vi en fleksibel, energieffektiv, tidløs, men samtidig en moderne løsning som passer perfekt med kirkens arkitektur og funksjonalitet. Vi installerte LED-striper i en S-Line buet hvit profil, som kaster lys opp mot det buede taket i kirkerommet og bak alteret.
Spotbelysningen

En spotskinne med Empoli spotter ble montert langs sidegangene og gir belysning til veggkunsten og statuene.

Denne tilnærmingen lot oss å bruke to forskjellige fargetemperaturer på spottene for å belyse de forskjellige elementene på best mulig måte;

• 3000K for å fremheve messing-relieffene
• 4000K for å få frem hvitfargen i marmorstatuene

Gjennom en grundig, dedikert og innovativ tilnærming, har vi lykkes med å belyse St. Johannes Døperens kirke på en måte som ikke bare er energieffektiv og estetisk tiltalende, men som også opprettholder kirkens historiske betydning og verdighet.

Resultatet har vært meget positivt mottatt av kunden, og vi er stolte over å ha blitt valgt for å bidra til dette spesielle prosjektet. Vi vil gjerne takke Komplett Elektro AS for deres fantastiske jobb med installasjonen.

Vi ser frem til å bidra til flere prosjekter som dette i fremtiden.


Installatør: Komplett Elektro AS