Til toppen

Bærekraftig emballasje


Lyskomponenter AS og vårt morselskap The Light Group AS (TLG) har gjennomgått en intern miljøsertifiseringsprosess. Det motiverte oss til å utforske hvordan vi kunne bidra til miljøforbedringer innen vårt produktsortiment.

Vi bestemte oss for å se på hvordan vi pakker produktene våre. Generelt installeres downlights og belysning i store volumer. Mengden avfall fra emballasjen alene er enorm.

Resirkulerbar emballasje

Lyskomponenter AS er sertifisert iht. Miljøfyrtårn. For oss betyr dette blant annet at vi stadig utvikler produkter som bidrar til redusert miljøbelastning i hele verdikjeden.Dette er løsningen på vår nye downlight-eske:


 • 100% resirkulert FSC-papp
 • Ingen plastpose - men fortsatt beskyttet
 • Ingen plastskum - men fortsatt beskyttet
 • Ingen klistremerker i plast på produktet
 • Ingen plastbelagt ståltråd eller strips
 • Énfarget trykk på esken som gjør at fire trykkplater blir redusert til én
 • Bruksanvisningen er trykket direkte på esken
 • Kun sort blekk godkjent i henhold til REACH
 • En strømlinjeformet pappeske som beskytter produktet
 • Enkel avfallssortering og resirkulering
 • Vektreduksjon for transport
 • Esken kan stables oppi hverandre for enkel håndtering

 

Bærekraftig emballasje animasjon


Reduser avfall

Reduser avfall

Vi tar vårt miljøansvar på alvor. Ved å gå gjennom hele produksjonskjeden, fra produksjon, emballasje og transport, har vi klart å lage en mer miljøvennlig downlight-eske.

Enkel stabling av eskene

Miljøvennlig og effektivt

Vi har redesignet hvordan en downlight er pakket - ikke bare for å gjøre det mer miljøvennlig, men også for å gjøre det mer effektivt for installatørene. Esken er laget av 100% resirkulert papp og all informasjon er printet rett på kartongen.

Rask utpakking av spotter

Rask utpakking

Uten unødvendig innmat i esken og en patent som gjør at downlighten støttes av sine egne komponenter, blir det minimalt med søppel. I tillegg går det raskt å pakke ut downlighten.

Rask opprydding av spotter etter montering

Rask opprydding

Eskene stables oppi hverandre og kan kastes rett i papirdunken.

Raskere utpakking, raskere opprydding - bedre for miljøet!


Skog

Prosessen med å lage en bærekraftig downlight-eske.

Vi startet med å lage denne esken ved å lytte til kundene. Installatører synes mengden av innpakning og avfall som følger med en downlight-eske tar tid å pakke ut er utfordrende å sortere og håndtere. Også flere sluttkunder fokuserer mer på miljø og bærekraft.

Lyskomponenter har som mål å gjøre det lettere for våre kunder å velge løsninger som ivaretar miljø og bærekraftsmål på en god måte.

Vi startet med å kartlegge hvilken informasjon som må følge med produktet i henhold til EN-standarder. Ved å legge til denne informasjonen, bruke minimalt med plass og fokusere på størrelseskrav i henhold til standard, fikk vi også ideen om å redusere indre plass uten å risikere transportskader på produktet. Etter å ha utført flere falltester, hvor vi undersøkte innvirkningen på overflaten og testet ut flere typer FSC-papp, så vi et potensiale med å redusere innmaten i esken, som plast og skum.

Ved å lage en ny prototype basert på disse erfaringene, startet vi flere testerunder med forskjellige måter å plassere en downlight på. Vi så også på hvordan downlighten kunne støttes av sine egne komponenter, som driver, kabel og koblingsboks, for å unngå å legge til støttekomponenter. Dette, kombinert med ny emballasje, resulterte ikke i skade på produktet under kollisjons- og falltesting. I tillegg ble denne esken lettere enn en ordinær downlight-eske.

Resutatet ble en miljøvennlig emballasje som gjør jobben til installatøren enklere.
Raskere utpakking, raskere opprydding - bedre for miljøet!


Hvilke downlights leveres i den nye esken?

De første produktene som kommer med den nye esken, er One Soft og One 360*.
 

One Soft

Lavtbyggende downlight som kan felles inn i hull fra 68 til 83mm og er perfekt ved utskifting av eldre halogendownlights. Kan monteres direkte i isolasjonen. One Soft har inntrukket lyskilde og dermed lavere blending. LED-lyskilde med reflektor på 36°. 2700K, 3000K eller Dim to Warm (1800K-3000K). Meget god fargegjengivelse (CRI 90). Kommer i fargene hvit, sort og alu. Dimbar med bakkantdimmer. 

One 360

Lavtbyggende downlight som kan felles inn i hull fra 68 til 83mm og er perfekt ved utskifting av eldre halogendownlights. Kan monteres direkte i islolasjonen. Tiltes 30° i alle retninger (360°). LED-lyskilde med reflektor på 36°. 2700K, 3000K eller Dim to Warm (1800K-3000K). Meget god fargegjengivelse (CRI 90). Kommer i fargene hvit, sort og alu. Dimbar med bakkantdimmer. 

One 360 SunLike®

One 360 Sunlike® er en lavtbyggende downlight med SunLike®-teknologi. Menneskers helse og velvære påvirkes av lyskvalitet og SunLike®-teknologien bidrar til optimal lyskvalitet fra en LED-lyskilde hvor fargespektert er tilnærmet likt dagslys. Innfellingshull er 68 til 83 mm, noe som er perfekt for å erstatte eldre halogendownlights. Kan monteres direkte i isolasjonen. Tiltes 30° i alle retninger (360°). Lysspredning på 36°. Dimmes med faseavsnitt.

Flere produktserier er under utvikling og målet vårt er at alle produkter fra SLC skal komme i miljøvennlige forpakninger.

*Den gamle esken blir levert frem til vi har den nye esken på lager.