Til toppen

Vitensenter Nordland


I samarbeid med interiørarkitekt har Lyskomponenter levert belysningen i blant annet Livets tre, samt i enkelte andre rom og installasjoner på Vitensenter Nordland i Mo i Rana.
Livets tre

Prosjektet består av 120 meter RGBW LED-striper i standard profiler som ligger skjult inne i treverket. DMX-styring er benyttet for å gi en rask og presis styring av LED-stripene.

«Dette har vært et veldig spennende prosjekt og jeg har hatt en bratt lærekurve når det kommer til å lære om DMX-styring. Erfaringen jeg sitter igjen med er at dette er veldig enkelt å lære seg.»

Mads fra Botn Elektro AS


Livets tre i NILs årbok

"Når du besøker Vitensenter Nordland i Mo i Rana inviteres du inn til en interaktiv og utforskende dialog med fokus på matematikk, naturvitenskap og teknologi gjennom samskapende læring med flere, eller som en utforskende egenaktivitet. Signed By Sensa kom inn i prosjektet sammen med Tanken Arkitektur i oppstarten i 2019 og ble med inn i en svært engasjert prosjektgruppe fra Kunnskapsparken Helgeland. "

Les mer på NILs hjemmeside


Leken belysning med LED-striper

I flere rom over installasjonene finner du lysarmaturer som er formet som bokstavene Y, L og T. Disse er satt sammen av aluminiumsprofiler og LED-striper.

Se armaturene her.

 
Sirklene er laget av aluminiumsprofiler med LED-striper.
Se noen av variantene her.

Vi kan også lage sirkulære armaturer i andre størrelser, farger og med ønsker LED-stripe montert inni profilen.

 

Hvordan lages denne effekten?

3 spotter med forskjellige farger som rettes mot veggen danner et fargerikt skyggebilde da fargene blandes sammen.

 


Produkter brukt i prosjektet:

Giza Duo sirkelarmatur

Komplett sirkulær armatur. Leveres med LED-striper som både lyser på innside og på ytterside. Opalt deksel og wireoppheng. Obs: ønsket driver bestilles i tillegg.

Lipod Y-armatur

Komplett armatur. Leveres med LED-stripe og endedeksler. Opalt deksel og wireoppheng. Obs: ønsket driver bestilles i tillegg.

Lipod L-armatur

Komplett armatur. Leveres med LED-stripe og endedeksler. Opalt deksel og wireoppheng. Obs: ønsket driver bestilles i tillegg.

Lipod T-armatur

Komplett armatur. Leveres med LED-stripe og endedeksler. Opalt deksel og wireoppheng. Obs: ønsket driver bestilles i tillegg.

Lipod

Lipod gir en kontinuerlig jevn linje med lys ved riktig kombinasjon av LED-stripe og deksel. Et bredt utvalg av ulike vinkler og kryss gjør denne til et førstevalg for kreative linjer med lys. Passer for å lage linjer i tak og på vegg. Kan også reguleres ved bruk av tiltbare braketter eller andre festmuligheter. Standardfarger er aluminium og sort (eloksert) samt hvit (RAL). Andre RAL-farger på forespørsel.

RGBW 14,4W 5m

RGBW LED-stripe. For visuelle effekter, direkte og indirekte belysning.

NB: Våre 5 og 10 meters RGBW-striper (14,4W) har ikke samme lysmengde, da de har forskjellig teknologi. Vi anbefaler derfor at disse stripene ikke monteres ved siden av hverandre eller i samme rom.

Aura spot

Designspot for flere bruksområder. Dekker alle grunnleggende behov og gir et godt lys. Fleksibel. Justerbar i alle retninger. Leveres med universalt 3-tenningsskinneadapter.

3T-skinne

Global 3-tenningsskinne. Velg lengde og farge.

Installatør: Botn Elektro AS
Interiørarkitekt: Linn Anna Bjørk, Signed by Sensa
Foto: Lykt AS


Ønsker du å vite mer om prosjektet og belysningsløsningene?
Kontakt oss!