Til toppen

Gumpens skadesenter
Gumpen Skade og Bilpleie, som ligger i Sørlandsparken, har blitt et av landets største, mest moderne og miljøvennlige karosseri- og bilpleieverksted. Bygget er på litt over 6000 m2. Dette er en av de største investeringene Gumpen har gjort innen bil og er et viktig satsningsområde for dem. Dette bygget er spesialdesignet for reparasjon og bilpleie ned til den minste detalj, også med tanke på belysningen. Her var det viktig å få mye og riktig lys til de forskjellige stasjonene og arbeidsområdene.

Lyskomponenter har vært ansvarlig for prosjektering og levering av belysningssystemet i samarbeid med OneCo Elektro.Klargjøring

Her jobber de med bilpleie og rengjøring av bilene før de skal overleveres til kunden. Det er viktig med mye lys slik at man får med seg alle detaljene. Vi løste dette med spesialtilpassede LED-paneler i 6500K som gir 1000 lux i avdelingen. Dette sikrer meget godt arbeidslys i klargjøringen. Det kraftige lyset gjør det lettere å oppdage ujevnheter og riper.
Kaldtlager

Kaldtlageret er for oppbevaring av biler.
Her er det brukt Factor i 4000K for å ivareta lyskrav og for å sikre en lang vedlikeholdsfri driftstid.Vaskehall

Inne i selve vaskehallen har vi brukt Megal i 4000K med herdet glass.
Nedkjøringsrampe

I enkelte områder er takhøyden såpass høy at vi har satt inn Vector HiBay, som er en lett, effektiv, industriell armatur.Delelager og mellomlager

Her har vi benyttet en KX tett industriarmatur.
Denne armaturen sikrer en god jevnhet ved lavere takhøyder.Takseringshall

I takseringshallen har vi benyttet spesialtilpassede LED-paneler som gir mye lys.
Her er det viktig at man får med seg detaljene i arbeidet og vi siktet mot å oppnå 1000 lux med jevnt og godt lys.Verksted

Verkstedet er hjertet i bygget, det er her det skjer. Grunnbelysningen i denne avdelingen er på 1000 lux, noe som er dobbelt så mye som du finner i et standard undervisningslokale.

Her er også LED-panelene satt inn i soner for å sikre best mulig belysning rundt hver arbeidsstasjon. Her er det totalt brukt 353 spesialtilpassede paneler for å belyse 1500 m2.


Oppstilling og etterarbeid

Her er det satt inn 46 Tunable White LED-paneler som er godt egnet for å lettere kunne se fargenyanser og fargeforskjeller i forbindelse med lakkarbeid.Trappoppgang

For å skape en spennende effekt når man går fra resepsjonen og opp i 2. etasje ble det installert LED-striper. Gumpen ønsket farget lys i kombinasjon med hvitt lys for å ha muligheten til å belyse med profilfarger eller f.eks. en grønnfarge for å symbolisere det grønne skiftet.

Produktvalg:

Montert i spilene >
RGBW LED-stripe
i profilen Lipod 

Montert i hjørnene >
High Output LED-stripe 
i profilen Glaza LL


Kantine

I dette området har vi fortsatt med å bruke energieffektive LED-paneler for å få den behagelige grunnbelysningen. Panelene styres av DALI og er programmert opp mot sensorer som reduserer energiforbruket når kantinen ikke er i bruk. 

Utførende installatør: OneCo Elektro

 


 

I dette prosjektet er det brukt følgende produkter:

 

IBP IP54

Innfelt LED-panel for systemhimling med IP54. Meget effektiv armatur med backlight-LED, noe som gjør at den har en jevn lysflate.

Think LED-panel Mikroprismatisk

Backlit LED-panel utviklet for å oppfylle økte krav. Effektivitet opptil 145 lm/W. Lav blendingsfaktor: UGR <19. Mikrorismatisk avskjerming.

KX

Universell og allsidig LED lysarmatur med opalisert avdekning. Godt lysutbytte. IP44. Armaturen leveres som standard med både midttilkobling og gjennomgangskobling. Kan også leveres med dimbar forkobling og sensor.

Vector HiBay

Vector er en lett, effektiv, industriell armatur i tre forskjellige størrelser og lumenpakker. Den leveres som standard med 2 meter kabel med fri ende. Oppheng som brakett og kjetting er tilvalgsprodukter.

Factor

Montasjevennlig og effektiv åpen industriarmatur. Opphengssystem som gjør at den kan monteres direkte i tak eller på horisontal wire. Beskyttelsesgitter kan bestilles som tilbehør.

Megal

Megal kan henges direkte i tak eller nedpendles. Standard IP65. Leveres med Wieland-tilkobling. Erstatter konvensjonelle damplampearmaturer. Bruksområder: produksjonshaller, sportshaller og andre rom med store takhøyder. Kan skaffes i 3 forskjellige størrelser. Andre lysfarger og lumenverdier på forespørsel.

RGBW 14,4W 5m

RGBW LED-stripe. For visuelle effekter, direkte og indirekte belysning.

NB: Våre 5 og 10 meters RGBW-striper (14,4W) har ikke samme lysmengde, da de har forskjellig teknologi. Vi anbefaler derfor at disse stripene ikke monteres ved siden av hverandre eller i samme rom.

Lipod

Lipod gir en kontinuerlig jevn linje med lys ved riktig kombinasjon av LED-stripe og deksel. Et bredt utvalg av ulike vinkler og kryss gjør denne til et førstevalg for kreative linjer med lys. Passer for å lage linjer i tak og på vegg. Kan også reguleres ved bruk av tiltbare braketter eller andre festmuligheter. Standardfarger er aluminium og sort (eloksert) samt hvit (RAL). Andre RAL-farger på forespørsel.

Glaza LL

Svært anvendelig profil som kan brukes i de fleste applikasjoner. Homogen lyslinje med LED-striper som har 120 LED pr. meter eller mer. Kan monteres utenpåliggende eller pendles med wireoppheng (tilbehør).

Les også om moderniseringen av disse skadesenterne:

 

Storsatsning av skadesenter i Skien

Bilskadesenteret har gjennomgått en betydelig modernisering og utvidelse av sine lokaler. Den nye belysningsløsningen har skapt en merkbar forskjell i ...

Ny belysning for bilskadesenteret i Telemark

Ny, helhetlig belysningsløsning fra Lyskomponenter har skapt et bedre arbeidsmiljø, høyere effektivitet, lavere strømutgifter og en mer miljøvennlig a ...


Trenger du hjelp til ditt prosjekt?
Kontakt oss!