Til toppen

Kongsgård Park


Kongsgård Park er et leilighetskompleks i Kristiansand. Her er det lagt stor vekt på gode fellesarealer og praktiske, komfortable løsninger. De moderne leilighetene har godt med dagslys og fremstår som lyse og trivelige.
Lyskomponenter AS har levert belysningen på oppdrag fra Avitell AS.


LED-striper i tak over inngangsparti


Velkommen inn!

LED-stripene i taket følger linjene i bygget. Dette fremhever dette den rene minimalistiske arkitekturen. Inngangspartiet får et moderne uttrykk samtidig som det blir godt lys.

 


Leilighetene

Eierne av leilighetene fikk mulighet til å oppgradere belysningen. Her viser vi noen av løsningene som ble valgt.

 


Kjøkkenet

I kjøkkenet finner du en kombinasjon av SLC Design-downlightene Squary og Blocky.

 


Downlight i tak i åpen stue-/kjøkkenløsning

Squary designdownlight i stue med utsikt

SCL Design Squary downlight i stue over sofa

Stua

Videre innover i stua fortsetter spottene i samme design for å gi et helhetlig uttrykk i hele stue-/kjøkkenløsningen.

 

Tips! 
Det er lov å kombinere forskjellige spotter - så lenge formen er lik og/eller fargen er lik.
Spesielt våre designdownlights lar seg kombinere i både form og farge.

Se hele SLC Design-serien

Les mer om belysningsplanlegging

 
Skap stemning med indirekte belysning

Indirekte belysning gir et lunt uttrykk og passer veldig godt i moderne stuer.
I denne stuen har eieren valgt indirekte belysning i kombinasjon med spotter. Taket er senket og LED-stripen er montert i profilen M-Line Lav over taket og lyser mot veggen.

 


Eksklusivt

En annen belysningsløsning er å bruke en kombinasjon av firkantede downlight i samme serie. Vesto er en eksklusiv downlight-serie som finnes i mange forskjellige farger og fargekombinasjoner. Finnes i singel, dobbel, trippel og firedobbel variant.

 Squary downlight i tak over dusj

Bad med Blocky downlight og LED-striper

Baderommet

LED-striper kombinert med downlights er en perfekt kombinasjon. Når en i tillegg velger å male en farge i taket i stedet for hvitt, får en virkelig "wow-faktoren".
Her vises SLC Design-downlightene Squary og Blocky.

Indirekte lineær belysning gir et meget eksklusivt uttrykk på dette badet. LED-striper er montert i innsparklingsprofilen SNL 80. Her har eier av leiligheten valgt fargetemperaturen 2700K for å skape en varm og lun stemning.

 

Tips!
Det blir finest resultat om flisene er matte, som avbildet her.
Om flisene er blanke kan dette gi gjenskinn fra LED-stripen.

 


Tre Squary designdownlight i gang med garderobe

Squary designdownlight i gang

Squary downlight i par montert i gang

Entréen

Plasser gjerne downlights i grupper på to eller tre. Dette gir et spennende og annerledes inntrykk.

 
Fasaden

Vår meget populære Arca er montert utenfor leilighetene.

 

Nedkjøring til parkeringsanlegget

Den innfelte armaturen Rado gir gir en fin visuell belysning og er godt egnet for veier da den har asymmetrisk lys.

 
Garasjen

Tytan 2 Basic er en tett og robust industriarmatur som passer perfekt i garasjeanlegg. I korridorene er det montert en slank LED-lyslist. Tel har IP20.

 
Oppgangen

LED-paneler er raske å montere da det er t-profilhimling i oppgangen. Disse gir også godt lys.

 


Utvalgt belysning i prosjektet:


Vesto Single

Vesto er en moderne innfelt downlight-serie med firkantet og rektangulær form. Finnes i singel, dobbel, trippel og firedobbel variant.

Vesto Double

Vesto er en moderne innfelt downlight-serie med firkantet og rektangulær form. Finnes i singel, dobbel, trippel og firedobbel variant.

Vesto Triple

Vesto er en moderne innfelt downlight-serie med firkantet og rektangulær form. Finnes i singel, dobbel, trippel og firedobbel variant.

Vesto Quadro

Vesto er en moderne innfelt downlight-serie med firkantet og rektangulær form. Finnes i singel, dobbel, trippel og firedobbel variant.

Blocky designdownlight

Fås i hvit eller sort. Blocky har en markert, nedtrukket kant på 60 mm som gir blendingsreduksjon og karakter. Lyskilden er dypt plassert og er ikke synlig fra sidevinklene. Dette gir en opplevelse av at det er en boks med lys i, ikke en downlight. Blocky gir et kvadratisk lysbilde og vil prege rommet den står i. Med sitt enkle og rene uttrykk passer den inn i de fleste miljø.
Design: Gunnar Fjellestad, GF Design.

Squary designdownlight

Fås i hvit eller sort. Squary er like liten og sterk som Owi, men ikke fullt så rund i kanten. Den er kvadratisk med en skarp, nedtrukket kant som reduserer blending og lysstøy. Squary gir rommet en lun og rolig atmosfære.
Design: Gunnar Fjellestad, GF Design.

Think LED-panel Opal

Backlit LED-panel med opal avskjerming.

Rado innfelt veggarmatur

Rado-serien innfelt i vegg. Gir bra visuell belysning for gulv, stier og trapper. Armaturen har asymmetrisk lys og finnes i mange forskjellige størrelser. Innstøpingsboks er inkludert.

Tytan 2 Basic

Tett og robust industriarmatur med IP66, 5-polt gjennomgangskobling, klips og braketter i rustfritt stål. Armaturkroppen er laget av polykarbonat for å sikre en høy slagfasthet; IK09. Gir et godt, behagelig lys med lav blending. Montasje kan gjøres på forskjellige måter; direkte i tak, nedhengt eller på skråbraketter på vegg. På forespørsel: DALI, sensor og Tunable White. Tytan-familien dekker et bredt bruksområde innenfor industri.

TEL L1186 WH 3600HF 830 TW

Slank LED-lyslist for utenpåliggende montasje. Gjennomgangskobling. DALI og andre lumenpakker på forespørsel.
MO1028
Lagerbeholdning:
Antall på lager:

Standard 2.0 9,6W CRI>90

Vår bestselger har blitt oppgradert med høyere fargegjengivelse, opptil CRI 90+, enda bedre lysutbytte og lav effekt. Passer til de fleste installasjoner som både direkte-, design- og bakgrunnslys. 126 LED-dioder per meter gjør det enklere å lage en jevn lyslinje i de fleste installasjoner. Må legges i profil for kjøling, dette for å sikre levetiden. Med dobbeltsidig 3M-tape er stripen allsidig og lett å montere.

SNL

Sømløs innsparkling av LED-strips i vegg eller tak. Beregnet for standard gipsplater (13 mm). Lengde: 2 meter. Velg lysåpning fra 20 - 80 mm.

M-Line Lav

Lav aluminiumsprofil som gir en bred vinkel på lyset og likevel et jevnt lys med opalt deksel. Leveres også i sort og hvit utførelse som åpner for nye muligheter innen moderne belysning og design. Monteres utenpåliggende eller som innfelt uten kant. Passer bl.a. under kjøkkenskap, på topp av overskap eller i nisje som indirekte belysning. Innvendig mål: 18 mm.

Totalentreprenør: Mur i Sør AS
Elektro: Avitell AS
Arkitekt: ARK-NET AS
Interiørarkitekt: ARK-NET AS


Ønsker du å vite mer om prosjektet og belysningsløsningene?
Kontakt oss!